perjantai 22. marraskuuta 2013

Naantalin Teatterissa harjoitellaan uusia näytelmiä keväälle 2014!



Heipä hei kaikki teatterikuulumisista kiinnostuneet,

Naantalin Teatterin harjoituskausi on pyörähtänyt kunnolla käyntiin syksyisen teatteriviikonlopun jälkeen. Keväälle 2014 on valmistumassa kolme upeaa näytelmää innokkaiden työryhmien keskuudessa. Lasten ryhmä on valmistelemassa näytelmää Keinulauta, aikuiset tekevät Aleksis Kivestä kertovan Sydämeni Laulun ja nuorten ryhmä on lähtenyt ryhmälähtöisesti kokoamaan käsikirjoitusta seikkailunäytelmää Kadonnen kaulakorun arvoitus varten. Innoituksensa nuoret ovat saaneet muun muassa Tintti-sarjakuvista.

Tässä bloggauksessa kerron tarkemmin nuorten ryhmän harjoitusten tuloksista tähän asti.

Nuorten näytelmää ohjaa Teija Söderholm yhdessä Tarja Agianderin kanssa. Tämän vuotisessa ryhmässä on yhteensä kahdeksan 15–26 -vuotiasta nuorta näyttelijää. Harjoitukset alkoivat syyskuussa ja harjoituspäiviä on kaksi viikossa, perjantaina ja sunnuntaina.

Ryhmälähtöistä käsikirjoittamista lähdettiin kokeilemaan innokkaasti ja tähän asti näytelmä onkin saanut raamit jo toisen näytöksen alkuun asti. Innoituksena näytelmälle ovat toimineet sarjakuvat ja erityisesti klassiset Tintti-sarjakuvat, joista monet hahmoista ovat saaneet inspiraationsa.

Ideointiprosessiin kuului oleellisena osana sarjisten lukeminen ja niiden syväanalysointi. Seikkailuaiheisia sarjakuvia etsittiinkin lähipiireistä ja muutamia jopa ostettiin Turun Kirjamessuilta. Jokainen ryhmänjäsen sai kotiläksykseen lukea siis sarjiksia ja niiden pohjalta alettiin improvisoiden kehitellä mahdollisia roolihahmoja ja kohtauksia. Tekeminen oli yllättävänkin vaivatonta, alkukohtauksen ja juonenkäänteiden kehittely loksahti nopeasti kohdalleen ja ideointi on rönsyillyt lähtökohdasta moneen suuntaan. Teija-ohjaaja on toiminut kipparina, joka on erotellut parhaimmat ideoista juonen raameiksi. Tavoitteena on saada näytelmän kaari valmiiksi ja sen jälkeen työryhmä alkaa täyttää raameihin sisältöä.

Kaikki alkaa siitä, kun nuori sankari-reportteri löytää vahingossa salkun, josta löytyy kapteeni Hardrockin linnaan ja rouva Vastafioren koruihin liittyviä asiakirjoja. Herää kysymys, aikooko joku varastaa kuuluisan laulajattaren korut? Mistä roistot ovat saaneet pohjapiirustukset Kapteeni Hardrockin linnaan, jonne tämä uhkea laulaja on asettunut isännän vastusteluista huolimatta? Apunaan nokkelalla reportterilla on hajamielinen professori, viskiin mieltynyt kapteeni sekä kaksi törmäilyaltista konstaapelia. Linnaan ilmestyy myös vaarallista tulevaisuutta povaava ennustajaeukko, eikä aikaakaan kun korut ovat teillä tietymättömillä. Kuka on tämän kaiken takana? Onko palvelijoilla puhtaat jauhot pussissaan? Veikö joku linnan asukeista arvokkaat korut?

Hauskinta ryhmälähtöisessä juonenkehittelyssä on, että kukaan työryhmän jäsenistä ei vielä tiedä miten näytelmä tulee päättymään. Tähän asti harjoituksissa ollaan saatu suunta ja runko näytelmälle, mutta kun juonikuviot sykeröityvät toisiinsa, saattaa tähänastinen käsikirjoitus muuttua vielä paljon!

Tervetuloa siis seuraamaan harjoitusten kulkua tänne blogiin ja Naantalin Teatterin Facebook -sivuille. Tykkää Naantalin Teatterista Facebookissa ja saat tietoosi viimeisimmät päivitykset näytelmistämme. Päivittelemme kuvia harjoituksista ja luvassa on myös tajunnanräjäyttäviä trailereita, hahmohaastatteluita ja videoita ennen kaikkien odottamaa maailman ensi-iltaa.

Teksti ja kuvat: Unna Äkäslompolo

 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti