maanantai 28. lokakuuta 2013

Ihmemaa Oz: Näyttämöltä filmille

Nykymaailmassa mainonnalle on monia muotoja. Paperinen mainosjuliste on vain yksi niistä tavoista, jolla mahdolliselle yleisölle kerrotaan tulevasta näytelmästä. Koska ihmiset elävät jatkuvassa mainostulvassa ja tarjolla on monenlaista viihdykettä on myös näytelmien markkinointiin panostettava ja pohdittava sitä, millä keinoin näytelmä parhaiten saadaan yleisön tietoisuuteen.

Ihmemaa Oz:in kohdalla yhdeksi markkinointikeinoksi valikoitui mainosvideon, eli trailerin, tekeminen. Traileri kertoo omalla tavallaan näyelmästä enemmän kuin mainosjuliste ja esimerkiksi netissä levitessään se tavoittaa hyvin erilaisen joukon ihmisiä kuin paperinen juliste. Traileri on myös helppo viedä monenlaisiin tapahtumiin näytettäväksi ilman, että kaikkien näyttelijöiden täytyisi päästä paikalle.

Mainosvideon tekeminen vaatii kuitenkin oman panostuksensa. Näytteleminen videolle on erilaista, kuin näytteleminen näyttämöllä - kamera taltioi ilmeet ja eleet huomattavasti lähempää ja intensiteetti on tyystin erilainen. Kuvaukset ottavat oman aikansa ja vaativat kaikilta kärsivällisyyttä.

Ihmemaa Oz:in traileri on vain muutaman minuutin mittainen, mutta kuvauksiin käytettiin kokonainen päivä. Näyttelijät saapuivat pukeutumaan ja meikkaamaan jo aamulla ja työskentelyä jatkettiin tiiviisti aina iltapäivään saakka. Jokaisesta kohtauksesta kuvattiin muutamia versioita, erilaisia kuvakulmia ja valaistuksia testattiin. Yhden ollessa kameran edessä, tuli koko muun työryhmän olla hiiskumatta, kamera kun taltioi äänet armotta.

Kuvauspäivän jälkeenkään video ei ollut vielä valmis, vaan edessä oli seuraava työvaihe - editointi. Videon editointi oli hidasta, mutta palkitsevaa puuhaa. Kuva, repliikit ja taustamusiikki tulee kaikki saada sopimaan yhteen. Kokonaisuuden tulee olla kiinnostava, mutta se ei kuitenkaan saa kertoa liikaa juonesta. Ja kaikki tämä pitää mahtua muutamaan minuuttiin.

Nyt traileri on valmis ja levityksessä -  jännityksellä odotamme miten se tavoittaa ihmiset.

Valmiin trailerin voit katsoa tästä!

Teksti: Johanna Stauffer
Kuvat: Lotta Vartiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti