keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Ihmemaa Oz: Esittelyssä Dorothy

Matildasta Dorothyksi

Aloitimme Ihmemaa Oz näytelmän harjoittelun syyskuun loppupuolella. Ensin oli improvisaatioita, leikkejä ja lukuhajoituksia, kunnes ohjaajamme Teija ilmoitti roolijaon. Olin aika yllättynyt, en nimittäin ollenkaan osannut odottaa saavani Dorthyn roolia. Yllätys oli kuitenkin positiivinen!

Pakko sanoa, että kerrankin ihanaa, kun ei tarvitse vaihtaa takana vaatteita tiuhaan tahtiin, haha! :D

Muutama viikko sitten otettiin jo mainoskuvia, että saadaan homma pyörimään mahdollisimman nopeasti. Oli hauskaa olla kuvattavana: "Jalka ylös!" "Vähän viistoon!" "Näytä siltä, että ojentaisit!" "Hiukan kameraan päin!" Tykkäsin todella paljon kampauksesta ja asusta (Kiitos tuotantotiimi!<3)

Vuorosanoja on Dorthylla kyllä paljon, joten niiden harjoittelu kannattaa aloittaa ajoissa ja vähitellen, ettei tule stressiä. Tämä on toinen kunnon vuosi, kun näyttelen teatterissa, joten muutosta on tullut paljon viime vuoteen verrattuna. Sen sijaan, että olisi useita eri roolihahmoja ja he esiintyisivät tietyn aikaa, on yksi näyteltävä hahmo. Yksi hahmo, mutta enemmän syventymistä ja vastuuta. Töitä pitää tietenkin tehdä, mutta kyllä tästä saakin niin paljon irti.

Uskon ja toivon, että roolin harjoitteleminen tuo lisää heittäytymiskykyä ja itsevarmuutta, jotka olisivat aivan ihania asioita.

Teatterista saa niin paljon hyvää: nimittäin se tunne, että saa esiintyä. Ihmiset katsovat juuri sinua ja sinä aikana kun esiinnyt, et ole oma itsesi, vaan saat keskittyä täysin uuteen ja kiinnostavaan maailmaan.

Teksti: Matilda Kurkela
Kuva: Johanna Stauffer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti